Domači kruh brez gnetenja

Pirin kruh

Hiter tempo življenja nas neusmiljeno priganja in peka kruha je lahko zamudna. Kaj storiti, če si vseeno zaželimo kruh iz doače pečice? Pri nas doma  si pripravimo pirin kruh iz vinskega kamna, ki je brez glutena.

Sestavine:

  • polnovredne pirine moke
  •  soli
  •  olivnega olja
  •  vinskega kamna (dobite ga v vsaki bolje založeni trgovini npr. mercator, interspar)
  •  radenske
  •  mešanica semen za kruh

Postopek:

Vse sestavine zmešamo v ustrezni posodi in damo v ustrezen pekač.

Kruh pečemo 1 uro na 180 stopinj Celzija.

Ko je kruh pečen, ga z mokro kuhinjsko krpo pokrijemo za približno 10 minut, tako se izognemo drobljenju pri rezanju kruha.

Priporočamo tudi: Presni sirni namaz, čičerikin namaz, Presni korenčkov namaz