Kaj jedo najstarejši zemljani na svetu?

Najstarejsa zenska
 Si predstavljate, da živite več kot 110 let? Vse je dobro, če je vaše življenje polno zdravja in dogodivščin. Najstarejši zemljani prisegajo na tradicijo pri izbiri hrane. In katera je tista hrana, ki jih je “ohranila” čile in zrave tako dolgo?

Ema Morano, 117 let
Italjanka je uradno najstarejša na svetu. Njen jedilnik sestavlja ogromno zelenjave, še posebno korenja. Rada ima tudi banane in bambi keks. Sama pravi, da tako dolgo živi zato, ker se nikoli ni poročila. Morda pa ni hrana vse.

Yisrael Kristal, 113 let
Yisrael je na Poljskem rojeni Izraelec in je uradno najstarejši moški na svetu. Edini od članov njegove družine je preživel holokavst. Pred drugo svetovno vojno je živel na Poljskem, kjer je imel trgovino s sladkarijami. Po vojni jo je ponovno odprl. Zdaj živi v Izraelu. Njegov hči pravi, da Yisrael dolgo življenje dolguje temu, da v vsaki stvari najde nekaj dobrega, in svoji globoki veri. Na njegovem jedilniku se vsak dan znajde humus na domačem kruhu.

Adele Dunlap, 114 let
Adele je letošnjega decembra dopolnila 114 let in je najstarejša Američanka. Svojih let ne prizna in trdi, da jih ima »komaj« 104. Ob njenih navadah so zdravniki zmajevali z glavo. Do pred nekaj let je kadila, uživala v martinijih in se nikoli niti malo ni ukvarjala s športom. Na njenem jedilniku se vsak dan znajde ovsena kaša.

Viri:
OECD: Life expectancy at birth, 2013
The Gerontologist
FoxNews