Kako se znebiti herpesa v enem dnevu?

Zobje

En večer pred pomembnim dogodkom začutiš neprijeten izpuščaj na ustnici, čas pa te neusmiljeno priganja. Začne se kot srbeč vročičen občutek v ustnici, počasi se naredi mehurček, ki raste in se jih morda razvije še več. Med glavnimi povzročitelji herpesa je stres, zato se nam velikokrat pojavi v najbolj neprimernem trenutku, kako se hitro in na naraven način znebiti? Herpes povzroča virus, ki se prenaša s slino, zato se je pametno izogibati uporabi kozarcev in pribora, ki so jih pred vami že uporabljali drugi. 90% ljudi je okuženih z virusom, nekaterim se razvije, drugim ne. Ko se enkrat okužite z virusom ta ostane v telesu do konca življenja.

Kokos deluje protivnetno

Kljub temu, da ste se z virusom že okužili si lahko pomagate s kokosovim oljem. Čim večkrat dnevno namažite okužen predel s kokosovim oljem. Lavinska kislina je tista, To je naravna maščobna kislina, ki je pomembna sestavina materinega mleka. Naše telo jo zlahka prebavlja in jo učinkovito pretvarja v energijo. Lavrinska kislina deluje proti glivicam in bakterijam. Lavrinska klislina poleg omenjenega pozitivno prispeva k izboljšanju imunskega sistema.

Nad herpes z mrzlimi obkladki

Virus se najhitreje razvija v toplem okolju, zato si na okuženo mesto položite mrzel obkladek. S tem boste širjenje virusa ustavili.

Melisa

Pripravite si tudi koncentrat iz melise, ki dokazano zavira pojav virusa. Meliso pustite teden dni v alkoholu, nato alkohol precedite. Kapljice koncantrata ob prvih znakih herpesa vtrite na prizadeto mesto. Koncentrant ima dolgo življenjsko dolgo.

Česen- antibakterijska bomba

Po receptu naših babic vzemite strok česna, ga dodobra sesekljajte in položite neposredno na herpes. Na izpuščaju ga pustite okoli 10 minut, nato pa področje sperite s toplo vodo. Postopek z nekaj urnimi presledki ponovite petkrat zapored in herpes bo hitro izginil. Naravne protivnetne učinkovine česna namreč pomagajo zmanjšati bolečino in oteklino ter pospešijo proces zdravljenja.

Med-  naravni analgetik

Med vsebuje sladkor, ki iz herpesa vleče vlago in tako onemogoča bakterijam, da bi se razmnožile. Vsebuje pa tudi hidrogen peroksid, ki deluje kot dezinfekcijsko sredstvo, deluje protivnetno in je rahel analgetik.