Mandljevo maslo iz ene sestavine

Mandljevo maslo


Obožujete mandlje? Potem si morate pripraviti mandljevo maslo iz samo ene sestavine!

Poznali so jih že 3000 let pred našim štetjem

Mandlji prihajajo z bližnjega vzhoda in jih najdemo omenjene tudi več kot 3000 let pred našim štetjem, kar pomeni, da so med najstarejšimi prigrizki na svetu. V starem Egiptu so bili mandlji specialiteta in našli so jih celo v sarkofagu egiptovskega kralja Tutankamona. Stari Rimljani so jih mladim ženskam poklanjali kot afrodiziak, okrog leta 1350 pa so Italijani dekletom začeli podarjati po pet mandljev praženih v sladkorju z enakim namenom. Zgodovinarji se strinjajo, da so mandlji in datlji, ki so omenjeni tudi v Bibliji, med prvimi gojenimi rastlinami v zgodovini. Vsak od teh petih je simboliziral enega od faktorjev za srečen zakon: zdravje, bogastvo, srečo, plodnost in dolgo življenje.

V Indiji pravijo, da so mandlji hrana za možgane in jih uporabljajo za pripravo tradicionalne sladice mithai, poleg tega pa so tudi priljubljeno darilo ob njihovem tradicionalnem prazniku Diwali.

Recept:

Kot omenjeno potrebujete samo eno sestavino- Mandlje in kuhinjski pripomoček – zmogljiv blender. Mandlje brez vsek dodatkov mešajte toliko časa, dokler ne nastane maslena zmes (približno 15 minut).