Naredite si domač bronzer za obraz iz samo dveh sestavin!

Doma narejen bronzer

Zaradi kratkih dni in nizkih temperatur nam sonček ne uspe obarvati ličk tako kot bi si želele, zato “ščipanja” ličk uporabljamo bronzerje in pudre s katerimi poudarimo zdravo barvo naše kože. Veste iz katerih sestavin je bronzer narejen in kako učinkuje na naše telo?

Zdrava prehrana in gibanje nista dovolj za zdravo telo. Velikokrat pozabljamo na naš največji organ – kožo. Skozi kožo prodre ogromno kemikalij, ki si jih nanesemo z uporabo sintetično pridelane kozmetike. Obstajajo tudi zdrave alternative, ampak ali zares veste da so zdrave? Ne nasedajte vsaki zeleni embalaži, ki vam obljublja naravne sestavine, kaj pa embalaža v kateri se nahajajo “zdrave” sestavine? Naravne sestavine, spravljene v plastično embalažo izgubijo učinek naravnega. Nekateri proizvajalci gredo tako daleč, da kozmetične izdelke prodajajo v razgradljivih embalažah, ki so nezdrave. Embalaže so velikokrat lažje razgradljive zato, ker so jim dodane primesi, ki krhajo vezi med molekulami in spet te primesi vnesete v svojo kožo.

Strokovnjaki priporočajo skladiščenje kozmetičnih proizvodov v steklenih posodicah. Danes je izbira enostavna, na trgu jih lahko najdete različnih velikosti in oblik.

IZDELAVA DOMAČEGA BRONZERJA

  • 60% Kakava v prahu
  • 40% cimet

% lahko prilagodite svojemu odtenku kože. Sestavine zmešajte in shranite v kozarcu, nanašajte s čopičem.  Če želite dobiti tekočo različico bronzer zmešajte v losjon. Lahko pa kakavu in cimetu dodate eterično olje (sivka, vrtnica ali rožmarin). Dodate lahko tudi ščepec muškatnega oreščka.

Uspešno ustvarjanje želimo 😀