10 trikov za poletno nego las

Lasje
Poležavanje na plaži in sprostitev se prileže, vendar to ne velja za vaše lase. Sončni žarki jih izčrpajo in izsušijo. Kaj storiti?

1. Čarovnija olja

Po prhanju, kopanju ali umivanju las olje dela čudeže. Kožo nahrani in lasem naredi zaščitni film, ki jih ščiti pred zunanjimi dejavniki. Mešanica arganovega in koruznega olja je popolna kombinacija.

2. Nežno oblikovanje

Pri oblikovanju pričeske pazite, da ne uporabljate preveč izdelkov. V mislih  imejte, da je manj več. Preveč spreja, mask in kur lahko lase poškoduje, saj ti izdelki odstranijo naravno zaščito.Rezultat je lahko mat film, ki uniči sijaj v laseh. Dovolj je, če lasem privoščite kuro samo enkrat na teden. Tudi pri vsakodnevnem oblikovanju je dovolj samo malce pene (velikost oreha) ali spreja.

3.Naredite si domačo masko

Jajca so tudi dobra za lase. Dve jajci ubijte v kozarec tople vode, dodajte nekaj kapljic olivnega olja in zmešajte. Mešanico nanesite na lase in pustite delovati 10 minut, potem izperite z mlačno vodo. Če boste delali to kuro enkrat na mesec, bodo vaši lasje sijoči in zdravi.

4. Uporabljajte krtače iz naravnih ščetin

Že naše babice so govorile, da sto potegov s krtačo naredi naše lase sijoče. Seveda pa je odvisno tudi od tega, kakšno krtačo uporabljate. Strokovnjaki prisegajo na naravne ščetine, ki lase pri česanju zaprejo in so tako zaščiteni pred zunanjimi vplivi.

5. Privoščite lasem vitamine

Privočite si zelena zelenjava in sadje, kot so špinača, brokoli, zelišča, ohrovt in tudi paprika paradižnik, korenček, mango in melona so za obnovo las izredno pomembni. Za sij pa uživajte oreščke, ovsene kosmiče, sir, maslo in stročnice. Lasje vam bodo hvaležni

6. lase pravilno osušite

Po prhanju, namesto da lase drgnete, jih raje popivnajte. Odvečno vodo z obema rokama iztisnite iz las in z brisačo samo popivnajte odvečno vodo, nikar jih ne frotirajte, saj lahko to lase poškoduje in se nam zato začnejo cepiti.

7. Maske

Vsak konec tedna si privoščite negovalni program. Masko nanesite na lase in učinkovine vam jih bodo nahranile in zaprle, da ne bodo dovzetni za zunanje dejavnike. Nikar ne pozabite na konice.

8. Sijaj barvanih las

Rdeči pigmenti v laseh naredijo lase še bolj sijoče, saj najbolje odbijajo svetlobo in so zato popolni trik za več sijaja. Tudi zlato-blond ali svetli prameni so polni sijaja in pričeske naredijo vizualno bolj polne.

9. Sušenje

Poleti si nikar ne sušite las s fenom, saj za to ni potrebe.

10. Malo je več

Ko si umivate lase, je dovolj, da nanesete količino šampona, ki je primerljiva z velikostjo kovanca za 2 evra. Več sploh ni treba. Preveč šampona povzroči, da se nam lasje hitreje zmastijo in izgubijo sijaj. To velja tudi za balzam. Imejte v mislih, da je treba vse te kemične izdelke dobro sprati.