Sestavine (za 4 osebe):
- 8 srednjih velikih listov blitve
- sol
- 3 korenčki
- 3 pastinaki
- 2 jž orehovega olja
- poper
- sveže nastrgan muškatni orešček
- 300 g mešanih gob (vloženih)
- 2 JŽ nasesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj koper, kreša)
- 300 g skute
- 2-3 JŽ svetle sojine omake
- 2 jajci
- 250 ml mleka
- 2 JŽ smetane
Postopek:
Blitvine liste okoli 5 minut blanširamo v lahko soljenem kropu. Nato vzamemo ven in počakamo, da se dobro odcedijo. Debele listne žile plosko odrežemo in vse razpostresemo po delovni površini.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Korenčke in pastinake očistimo, operemo, olupimo in narežemo na kocke.
Orehovo olje segrejemo v ponvi in na njem dušimo zelenjavo okoli 6 minut. Močno začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Gobe na cedilu odcedimo, vodo ohrnimo.
Gobe dodamo zelenjavi skupaj z zmešanimi zelišči in dušimo še okoli 3 minute. Skuto v skledi zešamo s tekočino od gob in sojino oako ter rahlo zešamo v zelenjavo. Zmes porazdelimo po listih blitve jih zvijemo in zapognemo.
Ognjevarno posodo premažemo z maslom in vanjo položimo zvitke. Jajci zmešamo z mlekom in smetano ter prelijemo čez zavitke. Pekač damo v pečico in pečemo na srednji temperaturi 20 minut.
Dober tek 🙂