Kuhane artičoke z limonovim maslom

Kuhane artičoke z limonovim maslom


Sestavine (za 4 osebe):

4 artičoke

5 jž limonovega soka

sol

6 jž vinskega kisa

poper

1 trdo kuhano jajce

2 šalotki

1 šopek petršilja

1 JŽ kaper

4 JŽ kokosovega olja

sladkor

1/4 šopka citronske melise

80 g masla

Postopek:

Artičoke operemo pustimo, da se odcedijo in konce listov odrežemo s kuhinjskimi škarjami. Pecelj odrežemo blizu dna in odrezano mesto namažemo z limonovim sokom. Zavremo osoljeno vodo, vanjo nakapljamo nekaj limonovega soka. Artičoke v njej na majhnem ognju nalahno kuhao okoli 40 minu.

Kis zmešamo z malo soli in popra. Jajce olupio in na drobno nasekljamo. Šalotki olupimo in narežemo na drobne kockice.

Peteršilj operemo, osušimo in lističe dobrno nasekljamo. Kapre ocedimo. V se primešamo kisu in vtepemo olje. Začinimo s soljo poprom in sladkorjem.

Citronsko meliso operemo, osušimo in osmukamo lističe. Maslo penasto umešamo. Dodamo citronsko kislino. Začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Aartičoke prelijemo s kisovim prelivom in limonovim maslom.

.