Privoščite si presno torto Pravi Užitek, ki je odlična za vroče dni. Za premer pekača: 16-17 cm
Sestavine:
Podlaga:
200 g mandljev
80g g datljev
2 žlici kakava
1 žlička kokosovega masla
2 žlički javorjevega sirupa
Pomarančna plast:
200 g namočenih indijskih oreščkov
1 dl pomarančnega soka
lupinica 2 bio pomaranč
2 žlici javorjevega sirupa
40 g stopljenega kokosovega olja/masla
Čokoladna plast:
0,5 javorjevega sirupa (ali agavin sirup)
40g kokosovo maslo/kakavovo maslo
50g kakav
ščep cimeta
Priprava:
Mandlje (pri podlagi) in indijske oreščke pri kremi namočimo za vsaj 4 urce (jaz nisem mogla več čakat in sem jih po treh urah že odcedila).
Datlje namočimo v topli vodi dobre pol ure pred izdelavo tortice.
V multipraktik damo namočene mandlje, datlje, kakav, kokosovo maslo in javorjev sirup. Dobro mešamo, dokler se zmes ne sprime v kepico.
Dno pekača prekrijemo z tanko, prozorno folijo, za vsak slučaj, da se ne bi preveč prijemalo. Testo dobro in enakomerno pritisnemo ob dno.
posebej v blenderju zmešamo indijske oreščke, dodamo dober deciliter sveže iztisnjenega pomarančnega soka, lupinico pomaranč, javorjev sirup in stopljeno kokosovo maslo. Mešamo dokler na nastane zmes kremasta. Le-to vlijemo na prej pripravljeno podlago in postavimo v hladilnik.
Za čokoladno zmes v posodici zmešamo: javorjev sirup, stopljeno kokosovo maslo, kakav v prahu in malce cimeta. Prelijemo čez pomarančni del in z žlico naredimo poljuben vzorec. Torto za par ur postavimo v hladilnik, da se lepo strdi.