Dobrega brez slabega ni, to pa ne drži za našo presno yin yang torto, ki je v celoti odlična. Za izdelavo pečica ni potrebna.
Sestavine:
Spodnja plast
- 200 gramov mandljev
- 125 gramov datljev
- 50 gramov kokosovega masla
- 2 žlici vode
Čokoladno lešnikova plast
- 100 gramov lešnikov
- 125 gramov datljev
- 2 polni žlici presnega kakava
- 75 gramov kokosovega masla
- 2 žlici agavinega sirupa
- 2 žlici vode
Jagodna plast
- 120 gramov indijskih oreščkov
- 300 gramov jagod
- 75 gramov kokosovega masla
- 2 žlici agavinega sirupa
Priprava
Mandlje, lešnike, indijske oreščke in datlje čez noč namakamo v vodi.
Za spodnjo plast v blenderju zmeljemo sestavine navedene zgoraj za spodnjo plast. Raztegljiv tortni model nastavimo na premer 24 cm in nastalo maso razporedimo in zravnamo da nastane cca 1 cm visoka plast.
Tortni model razpolovimo s trakom pvc folije v željeno obliko.
Nato v blenderju naredimo čokoladno lešnikovo maso in kasneje še jagodno maso. Obe masi istočasno vlivamo v tortni model in pazimo, da se trak pvc folije ne prevrne. Proti koncu vlivanja obeh mas, pa tudi pazimo na višino, da so plasti v isti višini, ko končamo vlivanje. Tortico hladimo v hladilniku najmanj 2 uri, nato pa previdno odstranimo trak pvc folije in pustimo, da se plasti počasi združita.