Presna Yin Yang torta

yin-yang-torta

Dobrega brez slabega ni, to pa ne drži za našo presno yin yang torto, ki je v celoti odlična. Za izdelavo pečica ni potrebna.

Sestavine:

Spodnja plast

  • 200 gramov mandljev
  • 125 gramov datljev
  • 50 gramov kokosovega masla
  • 2 žlici vode

Čokoladno lešnikova plast

  • 100 gramov lešnikov
  • 125 gramov datljev
  • 2 polni žlici presnega kakava
  • 75 gramov kokosovega masla
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 2 žlici vode

Jagodna plast

  • 120 gramov indijskih oreščkov
  • 300 gramov jagod
  • 75 gramov kokosovega masla
  • 2 žlici agavinega sirupa

Priprava

Mandlje, lešnike, indijske oreščke in datlje čez noč namakamo v vodi.

Za spodnjo plast v blenderju zmeljemo sestavine navedene zgoraj za spodnjo plast. Raztegljiv tortni model nastavimo na premer 24 cm in nastalo maso razporedimo in zravnamo da nastane cca 1 cm visoka plast.

Tortni model razpolovimo s trakom pvc folije v željeno obliko.

Nato v blenderju naredimo čokoladno lešnikovo maso in kasneje še jagodno maso. Obe masi istočasno vlivamo v tortni model in pazimo, da se trak pvc folije ne prevrne. Proti koncu vlivanja obeh mas, pa tudi pazimo na višino, da so plasti v isti višini,  ko končamo vlivanje. Tortico hladimo v hladilniku najmanj 2 uri, nato pa previdno odstranimo trak pvc folije in pustimo, da se plasti počasi združita.