Enostavna jed, ki vas bo navdušila.
Sestavine:
300g jajčevcev
300g bučk
100 g čebule
2 zeleni papriki
1 rdeča paprika
220 g koromača
4 stroki česna
2 ščepca janeževih semen
5 južnih žlic olivnega olja
3 vejice timijana
3 vejice rožmarina
1 ščepec soli
1 lovorov list
1 ščepec črnega popra
400 g paradižnika
1 stebelce bazilike
kokosovo olje
Postopek:
vso zelenjavo narežemo na 2 cm velike kocke. s česna naredimo česnov pire. timijanove in rožmarine lističe osmukamo. V lonec s segretim kokosovim oljem dodamo jajčevce in jih pražimo 5 minut, potem jajčevce potisnemo ob rob lonca in na prosti del damo česnov pire in ga prepražimo da postane rumeno rjav. Potem dodamo preostalo zelenjavo in jo pražimo približno 2 minuti. dodamo lovorov listr timijan in grobo narezane rožmarinove in janeževe liste, vse skupaj premešamo solimo in popopramo ter pražimo še 5 minut. Na sredini lonca naredimo prostor za paradižnike katere dušimo 15 minut. Da se zelenjava ne prismodi dodajamo lahko vodo. Na koncu premešamo in serviramo z listi bazilike.