To je eden najlažjih in najbolj priljubljenih receptov za presno pito. Mandljevo maslo lahko zamenjate z maslom iz indijskih oreščkov ali orehov.
Sestavine
Testo
1/2 skodelice ovsa
1/2 skodelice ovsene moke
1/3 skodelice mandljevega masla
1 čajna žlička vanilije
1 čajna žlička himalajske soli
Bananina plast
8 zelo zrelih zamrznjenih banan
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
1/4 skodelice javorjevega sirupa
3 žlice mandljevega masla
Čokoladna plast
1/3 skodelice presnega kakava v prahu
1/3 skodelice javorjevega sirupa
1/2 zamrznjene banane
Postopek:
Za pripravo testa preprosto v posodi zmešajte skupaj vse sestavine. Da boste dobro zmešali oreščkovo maslo skupaj z ovesom in ovseno moko, uporabite vilico. Mešanica je pripravljena, ko je dobro premešana in jo lahko v enakomernem sloju porazporedite po pekaču in dajte v zmrzovalnik za pol ure, med tem se posvetite bananini plasti..
Vse sestavine za bananino plast zmešajte skupaj v blenderju in miksajte, dokler ne dobite gladke mase. Vlijte maso po plasti testa, jo lepo zgladite in dajte pladenj v zamrzovalnik za 1 uro.
Čokoladno plast pripravite tako, da zmešate vse sestavine v blenderju, da dobite gladko in kremasto maso. Prelijte jo po vrhu pite in pekač dajte v zamrzovalnik še za 2 uri. Postrezite.
vir: rawganicvegan.com