Sestavine:
Testo
- 2 (+½) skodelice pirine ali kamutove moke
- ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
- ½ skodelice riževega mleka (lahko tudi vode)
- 3 žlice javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
nadev
- sadje po želji: češnje, jagode, borovnice…
- 5-6 žlic javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
- ščepec vanilije v prahu
- 2-3 žlice ekološkega koruznega škroba (ali kateregakoli zdroba)
Postopek:
Sestavine za testo stresemo v posodo in začnemo pripravljati testo s počasnim dadajanjem moke in tekočine, nato testo razvaljamo ter damo v pekač, premazan s kokosovim oljem.
Pečemo 10 minut na 180°C.
Nato dodamo nadev iz sadja, ki je na voljo (češnje, jagode, borovnice…). Sadje na hitro zmešamo na rahlem ognju s 5-6 žlicami javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja (več ali manj, odvisno kako sladko želimo), malo vanilije v prahu in 2-3 žlicami koruznega škroba ter mešanico dodamo na testo. Če nam je ostalo kaj testa, lahko preostanek uporabimo in okrasimo z mrežo na vrhu.
Pečemo 30 minut na 180°C.