Veganska Pita z goznidmi sadeži

Sestavine:

Testo

  • 2 (+½) skodelice pirine ali kamutove moke
  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • ½ skodelice riževega mleka (lahko tudi vode)
  • 3 žlice javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja

nadev

  • sadje po želji: češnje, jagode, borovnice…
  • 5-6 žlic javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
  • ščepec vanilije v prahu
  • 2-3 žlice ekološkega koruznega škroba (ali kateregakoli zdroba)

Postopek:

Sestavine za testo stresemo v posodo in začnemo pripravljati testo s počasnim dadajanjem moke in tekočine, nato testo razvaljamo ter damo v pekač, premazan s kokosovim oljem.

Pečemo 10 minut na 180°C.

Nato dodamo nadev iz sadja, ki je na voljo (češnje, jagode, borovnice…). Sadje na hitro zmešamo na rahlem ognju s 5-6 žlicami javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja (več ali manj, odvisno kako sladko želimo), malo vanilije v prahu in 2-3 žlicami koruznega škroba ter mešanico dodamo na testo. Če nam je ostalo kaj testa, lahko preostanek uporabimo in okrasimo z mrežo na vrhu.

Pečemo 30 minut na 180°C.