Privoščite si pravi veganski hamburger. Za izdelavo potrebujete 20 minut, okus pa vas bo presenetil.
Sestavine
- Rdeč ali črn fižol
- Kuhana rdeča leča
- Zmleti prej prepraženi orehi in lešniki
- Dimljena rdeča paprika v prahu
- Kumina mleta
- Koruzna in tapiokina moka
- Kokosovo olje
- Čebula sveža in prepražena
- Česen prepražen
- Paradižnik
- Dodatki za v burger (ketchup, majoneza, gorčica, ajvar)
Priprava:
V posodo damo že kuhan fižol in lečo, prepražimo oreščke in damo v posodo. Vse skupaj spasiramo dodamo čebulo , česen in dimljeno rdečo papriko (za okus lahko dodamo tudi kumino). Na koncu zgostimo zmes z moko da pridemo do prave konsistence za oblikovanje pleskavice. Pleskavice damo na vroče olje in jih popečemo na obeh straneh. Na koncu burger pripravimo po svoji želji. Dodamo dodatke (sveža čebula, paradižnik, list solate, ajvar…) burger je pripravljen.