Veganski med 2#

Se spomnite obiska pri babici, ki vam je v lončku z rdečimi pikami postregla topel čaj in vam poleg njega postavila lonček medu, v katerega ste z užitkom potopili žlico in na skrivaj žlico ali dve ponesli k ustom z preostankom pa posladkali čaj. Moji spomini so taki, zato si čaja brez medu ne predstavljam, prisegam na veganskega zato si najraje pripravim jabolčnega ali pa regratovega.

Sestavine:

  • 4 skodelice nesladkanega jabolčnega soka         
  • 1/2 skodelice sladkorja         
  • 1 srednje Granny Smith jabolko (olupljeno in zmleto), olupljena, Polnjena, zmleta         
  • 2 žlici rozin (neobvezno)        
  • 1 žlica rastlinskega masla        
  • 1/4 čajne žličke mletega cimeta

Postopek:

V ponvi zmešajte jabolčni sok in sladkor.  Pustimo da zavre in mešamo, dokler se sladkor raztopi, nato pustimo vreti še 10 minut. Dodamo jabolko in rozine (če želite) in kuhamo naslednjih 15 minut. Nato vmešamo maslo in cimet in odstavimo. Med lahko postrežemo topel ali počakamo da se ohladi, hranite v hladnem in temnem prostoru.