2# veganski hamburger s fižolom

Veganski hamuburger je poln vlaknin in hranilnih sestavin, zakaj si ga potem ne bi privoščili brez slabe vesti?

Za izdelavo potrebujete 20 minut

Sestavine:

  • 1 drobno narezana čebula
  • 1/2 nasekljane rdeče paprike
  • 1/2 žličke soli
  • 3 strti stroki česnja
  • 2 skodelic kuhanega odcejenega rjavega ali rdečega fižola
  • 1,5 kuhanega riža (rjavega ali belega)
  • 1/4 skodelice bučnih ali sončničnih semen – mletih
  • 1/4 skodelice koruzne moke
  • 1 žlica zmlete kurkume
  • 1 žlica zmletega koriandra
  • 1 žlica rdeče paprike
  • bombice ali druge žemlje
  • List solate
  • Veganska majoneza
  • Paradižnik

Čebulo in papriko podušimo na olju. Ko se zmehčata ju posloimo z 1/2 žličke soli. Dodamo česen in dušimo še minut. Odmerimo pol skodelice fižola in ga prepražimo skupaj s čebulo in česnom. Ostali fižol pretlačimo v posodi, kateri dodamo prepražene sestavine, mleta semena, moko, koriander, kurkumo, riž in rdečo papriko. Oblikujem 6 polpetov, ki jih spečemo na vročem olju.

Bombico prerežemo na pol in vanjo vstavimo pleskavico, list solate, veganski sir in Vegansko majonezo.