Veganski hamuburger je poln vlaknin in hranilnih sestavin, zakaj si ga potem ne bi privoščili brez slabe vesti?
Za izdelavo potrebujete 20 minut
Sestavine:
- 1 drobno narezana čebula
- 1/2 nasekljane rdeče paprike
- 1/2 žličke soli
- 3 strti stroki česnja
- 2 skodelic kuhanega odcejenega rjavega ali rdečega fižola
- 1,5 kuhanega riža (rjavega ali belega)
- 1/4 skodelice bučnih ali sončničnih semen – mletih
- 1/4 skodelice koruzne moke
- 1 žlica zmlete kurkume
- 1 žlica zmletega koriandra
- 1 žlica rdeče paprike
- bombice ali druge žemlje
- List solate
- Veganska majoneza
- Paradižnik
Čebulo in papriko podušimo na olju. Ko se zmehčata ju posloimo z 1/2 žličke soli. Dodamo česen in dušimo še minut. Odmerimo pol skodelice fižola in ga prepražimo skupaj s čebulo in česnom. Ostali fižol pretlačimo v posodi, kateri dodamo prepražene sestavine, mleta semena, moko, koriander, kurkumo, riž in rdečo papriko. Oblikujem 6 polpetov, ki jih spečemo na vročem olju.
Bombico prerežemo na pol in vanjo vstavimo pleskavico, list solate, veganski sir in Vegansko majonezo.