Gaspačo, presna juha

Če komu, potem gre zaupati Špancem ko gre za hrano primerno za vroče poletne dni. Ob vročih dneh se vsi štedilnika poskušamo izogniti. Gaspačo juha pa ne potrebuje kuhanja.

Sestavine:

1 strok česna
9 jušnih žlic oljčnega olja
1 kumara
2 rdeči papriki
½ čebule
75 dcl paradižnikovega soka
1 ščepec soli in ščepec črnega popra
2 jušni žlici vinskega rdečega kisa.

Postopek:

Naredimo česnov pire ter ga vmešamo v 5 žlic olja. Papriki in olupljeno kumaro razrežemo na četrtine. Čebulo olupimo ter razpolovimo. Vso zelenjavo damo v blender s paradižnikovim sokom. V blender prilijemo še 2 žlici kisa in 4 žlice olja. Vse skupaj zmešamo v blenderju za 2 minuti. Juho prelijemo v skledo ter damo v hladilnik da se dobro ohladi. Pred serviranjem jo prelijemo z 5 žlic česnovega olja.