Če komu, potem gre zaupati Špancem ko gre za hrano primerno za vroče poletne dni. Ob vročih dneh se vsi štedilnika poskušamo izogniti. Gaspačo juha pa ne potrebuje kuhanja.
Sestavine:
1 strok česna
9 jušnih žlic oljčnega olja
1 kumara
2 rdeči papriki
½ čebule
75 dcl paradižnikovega soka
1 ščepec soli in ščepec črnega popra
2 jušni žlici vinskega rdečega kisa.
Postopek:
Naredimo česnov pire ter ga vmešamo v 5 žlic olja. Papriki in olupljeno kumaro razrežemo na četrtine. Čebulo olupimo ter razpolovimo. Vso zelenjavo damo v blender s paradižnikovim sokom. V blender prilijemo še 2 žlici kisa in 4 žlice olja. Vse skupaj zmešamo v blenderju za 2 minuti. Juho prelijemo v skledo ter damo v hladilnik da se dobro ohladi. Pred serviranjem jo prelijemo z 5 žlic česnovega olja.