Je spanje z mokrimi lasmi slabo?

Mokri lasje

Na koncu dolgega dneva,je preveč mamljiva misel po vroči prhi, udobni pižami in skoku v posteljo. Ali ste kaj pomislili na nevarnost spanja z mokrimi lasmi? Spanje z mokrimi lasmi je lahko zelo nevarno.

Prvi negativni rezultat spanja z mokrimi lasmi je zgolj kozmetičen: ne moreš vplivati na videz las zjutraj “če si pričesko urejate zjutraj boste imeli težave z oblikovanjem, saj lahko pride do neenakomerne skodranosti.

Ko se zbudite na mokri blazini je velika verjetnost, da vaši lasje ne bodo v celoti suhi, tako da jih boste morali ponovno pravilno posušiti, tako boste izgubili vaš dragoceni čas.

Spanje z mokrimi lasmi ne poškoduje lasnih mešičkov, vendar lahko  privede do zloma las, saj je moker las najšibkejši, zaradi česar je bolj prožen in posledično bolj lomljiv.

Če morate nujno spati z mokrimi lasmi, obstaja nekaj preprostih načinov za manjšo škodo, ki jo spanje z mokrimi lasmi povzroči. Prvič, zamenjate svoje bombažne prevleke za blazine iz svilenih ali satenastih materialov. Saten ima precej bolj gladko površino, ki je manj invazivna do vaših las.

Drugič, namesto v čopu, spite z razpuščenimi lasmi. Najbolj priporočljivo je, da lase zavijete v svileno ruto.

In zadnje, če greste v posteljo z mokrimi lasmi, je najbolj pomembno pravilo je, da nikoli ne pozabite balzama! Zaščitne pene, serumi, suha olja so najboljši načini, da se čim bolj zaščiti lase. Najbolj pametno bo seveda, da ne hodite spat z mokrimi lasmi.