Kako narediti domače kokosovo vegansko maslo

Ste že kupili veliko veganski masel pa nobeno ni bilo pravi ali pa vam je bilo predrago? Naredite si svojega, namenjenega tudi peki. Na sobni temperaturi ostane v trdnem stanju ter posnema sestavo in lastnosti navadnega masla. Je trdnejše od navadnega masla, zato ga je težje razmazati.

Sestavine:

  •        1/2 skodelice + 4 čajne žličke kokosovega mleka (približno 120 ml)
  •        2 čajni žlički jabolčnega kisa
  •        1/2 čajne žličke morske soli
  •        1 skodelica + 4 čajne žličke kokosovega olja
  •        2 čajni žlički olja oljne repice
  •        4 1/2 čajne žličke sojinega lecitina
  •        1/2 čajne ekološkega gostila

Navodila

  1.      V manjšo stekleno posodo vlijte kokosovo mleko. Dodajte kis in sol ter pustite stati 10 minut.
  2.      Stopite kokosovo olje na sobno temperaturo in ga dajte v blender. Dodajte olje oljne repice, sojin lecitin in gostilo. Nato v blender dodajte še kokosovo mleko in vse skupaj mešajte 2 minuti.
  3.      Izmerite deleže po pol skodelice in jih prelijte v silikonske kalupe. Dajte jih v skrinjo in jih pustite stati pol ure.

Vir: http://spicycarrot.com