Ste že kupili veliko veganski masel pa nobeno ni bilo pravi ali pa vam je bilo predrago? Naredite si svojega, namenjenega tudi peki. Na sobni temperaturi ostane v trdnem stanju ter posnema sestavo in lastnosti navadnega masla. Je trdnejše od navadnega masla, zato ga je težje razmazati.
Sestavine:
- 1/2 skodelice + 4 čajne žličke kokosovega mleka (približno 120 ml)
- 2 čajni žlički jabolčnega kisa
- 1/2 čajne žličke morske soli
- 1 skodelica + 4 čajne žličke kokosovega olja
- 2 čajni žlički olja oljne repice
- 4 1/2 čajne žličke sojinega lecitina
- 1/2 čajne ekološkega gostila
Navodila
- V manjšo stekleno posodo vlijte kokosovo mleko. Dodajte kis in sol ter pustite stati 10 minut.
- Stopite kokosovo olje na sobno temperaturo in ga dajte v blender. Dodajte olje oljne repice, sojin lecitin in gostilo. Nato v blender dodajte še kokosovo mleko in vse skupaj mešajte 2 minuti.
- Izmerite deleže po pol skodelice in jih prelijte v silikonske kalupe. Dajte jih v skrinjo in jih pustite stati pol ure.
Vir: http://spicycarrot.com