Sestavine:
- kostanjeve moke
-
4 žlice sladkorja
-
1 ščepec soli
-
4 skodelice vode (približno 1 l)
-
0,5 skodelice olivnega olja (približno 120 ml)
-
60 g pinjol
-
70 g grobo sesekljanih orehovih jedrc
-
80 g rozin
-
0,5 pomaranče (naribana lupinica in sok)
-
2 žlici sesekljanih rožmarinovih listkov
Priprava:
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Okrogel pekač namastimo z maslom. Rozine stresemo v skledico in jih preliemo s pomarančnim sokom. Pustimo, da se namakajo vsaj 10 minut.
Kostanjevo moko stresemo v skledo. Dodamo sladkor, sol, vodo in en del olja. Sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko testo brez grudic. V testo vmešamo pomarančno lupinico ter polovico pinjol in orehov.
Pripravljeno testo pretresemo v namaščen pekač in ga s kuhalnico (lopatko) enakomerno debelo razmažemo po njem ter po vrhu lepo pogladimo. Po testu potrosimo namočene rozine, prihranjene orehe in pinjole ter rožmarinove listke. Kolač prelijemo s prihranjenim olivnim oljem ter pečemo v ogreti pečici približno 60 minut. Kolač je pečen, ko je površina prepredena z majhnimi razpokami.