Naravna depilacija s sladkorno peno

Naravna depilacija

Depilacija je odstranjevanje dlak z različnimi tehnikami, ki jih apliciramo na predel, kjer želimo odstraniti dlake. Poznamo več načinov depiliranja, od uporabe britvice, pene in kreme za depilacijo do uporabe depilatorja, depilacijskih trakov z voskom, obstaja pa tudi sladkorna depilacija, ki jo tokrat predstavljamo podrobneje. Depilacijo s sladkorno peno so izvira iz časov Egipčanov. Gre za eno najstarejših metod depiliranja, obenem pa tudi najcenejših možnosti depilacije, saj si lahko sladkorno zmes z malo truda izdelate kar doma. Viri trdijo, da je že egiptovska kraljica Kleopatra enkrat mesečno uporabljala za depilacijo sladkorno peno. Odstranjevanje dlačic s sladkorno peno je idealno za osebe, ki so nagnjene k vnetjem, vraščanju dlačic in imajo občutljivo kožo.

Depilalija s sladkorno peno je popolnoma naravna, ne povzroča alergij in je primerna tudi za najbolj občutljive vrste kože. Dlake ponovno zrastejo šele po 15–30 dneh in so občutno tanjše ter mehkejše. Depilacija s sladkorno pasto ima številne prednosti: koža po depilaciji je dosti lepša, manj je vraščenih dlak, ni reakcije na koži, po depilaciji lahko greste v savno, na sonce, v termalno vodo ali fitnes, potenje in voda pa ne bosta povzročala reakcij na koži. Ob doma narejeni depilaciji si bomo vzele nekaj časa samo zase in ob tem začutile zadovoljstvo z majhnimi stvarmi ter občutile nekaj lepega in dobrega.

Pripravite si naravno depilacijsko pasto s sladkorno peno kar doma

Zmešajte sladkor, med in sok limone. Glede na to, da gre za povsem naravno sredstvo brez konzervansov, pa pasto lahko uporabljajo tudi zelo občutljivi ljudje. Zmes lahko pripravite sami in s tem prihranite denar.

Potrebovali boste:

  • 2 skodelici belega trstnega sladkorja,
  • ¼ skodelice limoninega soka,
  • 1 žličko medu,
  • ¼ skodelice vode.

Vse sestavine zmešajte in za nekaj minut postavite na štedilnik, da se sestavine stopijo in medsebojno prepojijo. Zmes ves čas mešajte in ko postane gladka, jo odstavite. Ko se malce ohladi, jo nanesite na očiščeno in posušeno kožo, in sicer v nasprotni smeri rasti dlak. Noge prekrijte s trakovi iz bombažnega blaga ter pustite delovati nekaj minut. Ko se krema malce strdi, potegnite posamezni trak v smeri rasti dlak. Ostanke zmesi umijte pod tekočo toplo vodo.