Praznovanje pasjega rojstnega dne

Tortica-s-korenckom

Bo vaš pes kmalu praznoval rojstni dan? Veliko lastnikov kužku za rojstni dan podari prav posebno tortico. Lahko se odpravite v pasjo pekarno ali pa tortico pripravite kar sami. V nadaljevanju smo vam pripravili 3 najboljše recepte (po izboru našega kužka):

VEGANSKA BANANINA PASJA TORTICA

 

Potrebujemo:

– 1 naribano jabolko (brez lupine)
– 1 zelo zrelo banano
– 3 žlice medu
– 2 skodelici vode
– 1 skodelica lanenega semena
– 1 skodelica ovsenih kosmičev
– 1,5 skodelice polnozrnate moke
– pol vrečke pecilnega praškaLaneno seme vsujemo v lonec in prelijemo s skodelico vode. Na šibkem ognju med občasnim mešanjem segrevamo kakšnih 5-10 minut, da se zgosti (nadomestek jajca). Medtem naribamo jabolko in nadrobimo banano in ju primešamo k lanu. K zmesi primešamo še ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek in med. Napolnimo v pekač za muffine malo čez polovico in pečemo kakšnih 15-20 minut.  Dekoriramo s svečko.

PASJA TORTICA S KORENČKOM

Potrebujemo:
1 skodelico polnozrnate moke
1 skodelico bele moke
1 skodelico grobo naribanega korenja
1 skodelico naribanega sira
1/2 skodelice olja
1 skodelico mleka
2 jajci
1 žličko pecilnega praškaSuhe sestavine zmešamo posebej in mokre posebej, potem zmešamo skupaj. Pekač za muffine namastimo oz. obložimo s papirčki in pečemo pri 175°C 20-25 minut.

PASJI PIŠKOTKI

pasji-piskoti

Potrebujemo:  

1 skodelica polnozrnate moke

½ žlice pecilnega praška

6 žlic arašidovega masla 2 žlici medu

½ skodelice mleka

¼ skodelice ovsenih kosmičev

Postopek: Segrejte pečico na 180 stopinj.  Zmešajte moko, oves, pecilni prašek, med, arašidovo maslo in mleko v veliki skledi, dokler ne nastane testo. Testo razvaljamo debelo priblično pol cm in s modelčkom izrežemo pasje piškotke. Pečemo 15-20 min, da dobimo zlato rjavo barvo.