Sestavine
- 100 g kakavovega masla
- 2 čajni žlički kokosovega olja
- 4 čajne žličke presnega kakava v prahu
- 2–4 žlice javorjevega sirupa ali drugega tekočega sladila
- 1 čajna žlička mace v prahu
- 1 nastrgan strok vanilje
- ščepec morske soli
- 40 g masla iz oreščkov po lastni izbiri (v tem receptu je uporabljeno mandljevo maslo)
- konopljina semena za posip
- kakavovi koščki za posip
Postopek:
Stopimo kakavovo maslo. Na vročino odporno posodo postavimo nad posodo vrele vode in vanjo damo kakav. Mešamo toliko časa, da se stopi. Dodamo kakav v prahu in mešamo toliko časa, da se lepo združita.
Dodamo javorjev sirup, maco, vaniljo in sol. Poskusimo in po želji dodamo še nekaj javorjevega sirupa.
Pekač za mafine obdamo s papirnatimi modelčki. Vsakega napolnimo z eno žlico čokoladne mase.
Pekač damo v hladilnik za 20 minut, da se masa strdi.
Ko je masa trda, z žlico dodamo po 1 žlico mandljevega masla na vrh vsake čokoladne plasti in ga poravnamo.
- Na vrh mandljevega masla z žlico dodamo še nekaj čokoladne mase ter jo posipamo s konopljinimi semeni ali kakavovimi koščki.
- Čokoladne skodelice postavimo nazaj v hladilnik, da se strdijo. Ko so trde, jih vzamemo iz modelčkov in jih hranimo v nepredušni posodi.