Presne čokoladne skodelice

Sestavine

  • 100 g kakavovega masla
  • 2 čajni žlički kokosovega olja
  • 4 čajne žličke presnega kakava v prahu
  • 2–4 žlice javorjevega sirupa ali drugega tekočega sladila
  • 1 čajna žlička mace v prahu
  • 1 nastrgan strok vanilje
  • ščepec morske soli
  • 40 g masla iz oreščkov po lastni izbiri (v tem receptu je uporabljeno mandljevo maslo)
  • konopljina semena za posip
  • kakavovi koščki za posip

Postopek:

Stopimo kakavovo maslo. Na vročino odporno posodo postavimo nad posodo vrele vode in vanjo damo kakav. Mešamo toliko časa, da se stopi. Dodamo kakav v prahu in mešamo toliko časa, da se lepo združita.

Dodamo javorjev sirup, maco, vaniljo in sol. Poskusimo in po želji dodamo še nekaj javorjevega sirupa.

Pekač za mafine obdamo s papirnatimi modelčki. Vsakega napolnimo z eno žlico čokoladne mase.

Pekač damo v hladilnik za 20 minut, da se masa strdi.

Ko je masa trda, z žlico dodamo po 1 žlico mandljevega masla na vrh vsake čokoladne plasti in ga poravnamo.

  1. Na vrh mandljevega masla z žlico dodamo še nekaj čokoladne mase ter jo posipamo s konopljinimi semeni ali kakavovimi koščki.
  2. Čokoladne skodelice postavimo nazaj v hladilnik, da se strdijo. Ko so trde, jih vzamemo iz modelčkov in jih hranimo v nepredušni posodi.