Sirna torta z gozdnimi sadeži

Privoščite si sirno presno torto  gozdnimi sadeži brez pečenja.

Sestavine:

Za tortino dno:

  • pol skodelice mandljev
  • pol skodelice izkošičenih datljev
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 1 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov*
  • limonin sok dveh limon
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 1 skodelica svežih ali zamrznjenih gozdnih sadežev

Za pripravo tortice boste potrebovali 18cm velik tortni model.

 Priprava

Najprej v mešalniku zmeljite mandlje, datlje in sol, da dobite lepljivo teksturo. Zmes pregnetite še z rokami in položite v model za torto. Dobro pritiskajte na dno pladnja, da se zmes enakomerno razporedi. Če je premalo lepljiva, dodajte še kakšen datelj.

Ko je dno pripravljeno, stopite kokosovo olje** in dodajte agavin sirup.

V mešalniku zmešajte indijske oreščke, limonin sok, vanilijo. Dodajte stopljeno kokosovo olje z agavinim sirupom.
Ko je mešanica dobro premešana, dodajte še gozdne sadeže in ponovno zmiksajte.

Zmes vlijte na tortino dno in postavite v zmrzovalnik. Po nekaj urah je primerna za sladkanje.

* oreščke je pred uporabo priporočljivo namakati vsaj nekaj ur

** stopite ga lahko v dvojnem grelcu ali v posodi z vročo vodo kamor položite steklenico olja.