Privoščite si sirno presno torto gozdnimi sadeži brez pečenja.
Sestavine:
Za tortino dno:
- pol skodelice mandljev
- pol skodelice izkošičenih datljev
- ščepec soli
Za nadev:
- 1 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov*
- limonin sok dveh limon
- 1 čajna žlička vanilije
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 3 žlice agavinega sirupa
- 1 skodelica svežih ali zamrznjenih gozdnih sadežev
Za pripravo tortice boste potrebovali 18cm velik tortni model.
Priprava
Najprej v mešalniku zmeljite mandlje, datlje in sol, da dobite lepljivo teksturo. Zmes pregnetite še z rokami in položite v model za torto. Dobro pritiskajte na dno pladnja, da se zmes enakomerno razporedi. Če je premalo lepljiva, dodajte še kakšen datelj.
Ko je dno pripravljeno, stopite kokosovo olje** in dodajte agavin sirup.
V mešalniku zmešajte indijske oreščke, limonin sok, vanilijo. Dodajte stopljeno kokosovo olje z agavinim sirupom.
Ko je mešanica dobro premešana, dodajte še gozdne sadeže in ponovno zmiksajte.
Zmes vlijte na tortino dno in postavite v zmrzovalnik. Po nekaj urah je primerna za sladkanje.
* oreščke je pred uporabo priporočljivo namakati vsaj nekaj ur
** stopite ga lahko v dvojnem grelcu ali v posodi z vročo vodo kamor položite steklenico olja.