Spomladanska dobrota, ki bo ojačala vaš imunski sistem po naporni zimi in poskrbela za boljše delovanje srca. Potrebujete še razlog več za pripravo okusne špargljeve juhe–) Oglej si več
Sestavine:
- 400 g špargljev
- 1 velika sesekljana čebula
- 1 strok česna
- 2 žlici kokosovega masla
- 700 ml jušne osnove
- 100 ml sojinega/mandljevega mleka ali 50 g indijskih namočenih indijskih oreškov
- 1/4 žličke limoninega soka
- Ščepec popra
Postopek:
Narežite beluši na kolobarje dolžine 1 cm (pazite, da obrežete tudi olesenel del). Prepražite čebulo in česen na kokosovem maslu ter dodajte beluše in sol, kuhajte približno 5 minut. Dodajte juho in kuhajte pokrito, dokler se šparglji ne zmehčajo, približno 15-20 minut. Dodajte sesekljane indijske oreščke ali sojino/mandljevo mleko. Vse skupaj zmešajte v blenderju, da dobite tekočo juho. Če želite občutiti strukturo špargljev, to ni potrebno. Na koncu dodajte 1/4 žličke limoninega soka in ščepec popra.