Špargljeva juha

Spomladanska dobrota, ki bo ojačala vaš imunski sistem po naporni zimi in poskrbela za boljše delovanje srca. Potrebujete še razlog več za pripravo okusne špargljeve juhe–) Oglej si več

Sestavine:

  • 400 g špargljev
  • 1 velika sesekljana čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici kokosovega masla
  • 700 ml jušne osnove
  • 100 ml sojinega/mandljevega mleka ali 50 g indijskih namočenih indijskih oreškov
  • 1/4 žličke limoninega soka
  • Ščepec popra

Postopek:

Narežite beluši na kolobarje dolžine 1 cm (pazite, da obrežete tudi olesenel del). Prepražite čebulo in česen na kokosovem maslu ter dodajte beluše in sol, kuhajte približno 5 minut. Dodajte juho in kuhajte pokrito, dokler se šparglji ne zmehčajo, približno 15-20 minut.  Dodajte sesekljane indijske oreščke ali sojino/mandljevo mleko. Vse skupaj zmešajte v blenderju, da dobite tekočo juho. Če želite občutiti strukturo špargljev, to ni potrebno. Na koncu dodajte 1/4 žličke limoninega soka in ščepec popra.