Veganska lazanja juha

Veganska lazanja je kot nalašč za naporne dni, za pripravo pa potrebujete le 30 minut.

Sestavine

    • ½ sesekljane čebule
    • ½ nasekljane stebelne zelene
    • 1 skodelica kuhane leče ali pločevinka leče  (lahko dodate sojino meso)
    • 2  pločevini narezanih paradižnikov
    • 2 do 3 skodelice vode
    • 2 žlici posušenega origana
    • 1 žlička morske soli
    • 1 žlica česna v prahu
    • pol žličke popra
    • rezanci za lazanjo narezani na kvadratke
    • 6 listov bazilike
    • veganska smetana

Postopek

Vse sestavine zmešajmo v loncu (razen lazanja rezanci in listov bazilike) in zavremo. Kuhajmo 5 minut. Rezance za lazanjo sesekljamo ali zlomimo z rokami. Dodajte rezance v juho in kuhajte dodatnih 10 minut. Po želji lahko dodate še vodo. Odstranimo z ognja, dodamo liste bazilike, premešamo in postrežemo z vegansko smetano. Hranite v hladilniku v zaprti posodi  do 5 dni. Lahko jo tudi zamrznete.