Veganska lazanja je kot nalašč za naporne dni, za pripravo pa potrebujete le 30 minut.
Sestavine
-
- ½ sesekljane čebule
- ½ nasekljane stebelne zelene
- 1 skodelica kuhane leče ali pločevinka leče (lahko dodate sojino meso)
- 2 pločevini narezanih paradižnikov
- 2 do 3 skodelice vode
- 2 žlici posušenega origana
- 1 žlička morske soli
- 1 žlica česna v prahu
- pol žličke popra
- rezanci za lazanjo narezani na kvadratke
- 6 listov bazilike
- veganska smetana
Postopek
Vse sestavine zmešajmo v loncu (razen lazanja rezanci in listov bazilike) in zavremo. Kuhajmo 5 minut. Rezance za lazanjo sesekljamo ali zlomimo z rokami. Dodajte rezance v juho in kuhajte dodatnih 10 minut. Po želji lahko dodate še vodo. Odstranimo z ognja, dodamo liste bazilike, premešamo in postrežemo z vegansko smetano. Hranite v hladilniku v zaprti posodi do 5 dni. Lahko jo tudi zamrznete.
