Privošči si pravi vegansko pico, ki jo lahko dopolniš s čisto pravim veganskim sirom, ki ne vključuje sestavin živalskega izvora.
Testo:
- 300 g pirine moke
- sol po okusu
- 1 žlička vinskega kamna
- 2-3 jušne žlice olivnega olja
- voda
Postopek:
Moko presejemo preko finega sita, da je testo bolj rahlo. Dodamo suhe sestavine. Pomešamo z leseno kuhalnico. Dodamo olje in vodo (kolikor mokro testo želimo). Zamesimo.
Dodamo paradižnikovo mezgo in zelenjavo (korenje, čebula, por, cvetača, brokoli, rdeče zelje, repa, gobe (šitake, šampinjone), sejtan , dimljen tofu. Začinomo z origanom, timijanom, koriandrom, česnom in ingverjom.
Pečemo 16-18 min na 200-210 stopinj. Če želimo dodamo veganski sir. Pico vzamemo ven, naribamo sir, po želji pokapamo z rastlinsko smetano. Vrnemo v pečico za 5 min, da se sir lepo stopi. Razrežemo na 6 do 10 kosov .