Potrebujemo:
za testo
- 1 dcl mandljevega mleka
- vrečko suhega kvasa
- 250 g presejane moke
- pol čajne žličke soli
- bio limonino lupinico
- 40 g sladkorja
- 0,5 dcl ovsene ali riževe smetane
- 0,5 dcl oljčnega olja
za nadev
- 200 g mletih orehov
- 1 dcl rastlinskega mleka
- 0,5 dcl ovsene ali riževe smetane
- 1 žlico kakava ali veganskega čokoladnega namaza (nekateri dajo še žlico marelične marmelade)
- 0,5 dcl javorjevega sirupa ali 50 dag sladkorja
- rum
- rozine
Postopek:
Za nadev orehe na hitro pokuhamo v mleku in smetani. Dodamo ostale sestavine za nadev. Če je nadev preredek, mu lahko dodamo pšenični zdrob.
Testo naredimo tako, da kvas stresemo v mlačno mleko in pustimo vzhajati. Suhe sestavine zmešamo. V sredini naredimo vdolbinico, kamor damo mokre sestavine. Dobro pregnetemo ločimo v dva hlepčka (za dve potici) in razvaljamo Testo namažemo z nadevom in zavijemo . Potico položimo v namaščen pekač in postavimo v pečico, segreto na 50ºC, za pol ure, da vzhaja. Nato pečico nastavimo na 200ºC in pečemo 20 minut. Naslednjih 10 minut temperaturo zmanjšamo na 175ºC, zadnjih 10 minut na 150ºC (peka torej traja vsega skupaj 40 minut).