Obožuješ okus mozartovih marcipanovih krogljic? Odlične so za darilo vašim najbližjim ali za popolno vegansko sladico. To enostavno morate preizkusiti!
Sestavine (a 15 kroglic):
Lešnikovo polnilo:
- 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 1/2 skodelice mletih lešnikov
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 čajna žlička agavinega ali javorjevega sirupa
- 2 čajni žlički vode
Pistacijevo polnilo (za sredino):
- 4 žlice nesoljenih pistacij
- 1 žlica agavinega ali javorjevega sirupa
Obod:
- 300 g marcipana
- 70 g čokolade
Postopek:
- V skledi zmešate lešnike, sladkor v prahu in kakav. Naknadno vmešajte sirup in počasi dodajte vodo. Mešajte s prsti, dokler ne začneš mase gnesti. Če se masa drobi, dodaj še nekaj kapljic vode. Vse skupaj pokrite in postavite v hladilnik.
- Za pistacijevo polnilo v mešalniku zmešajte pistacije do gladke mase ter dodajte sirup. V kolikor je potrebno dodajte nekaj kapljic vode.
- Marcipan, lešnikovo maso in pistacijevo polnilo razdelite na 15 delov. Iz pistacij naredite krogljice v velikosti premera cca 1 cm in na te krogljice oblikujte krogljice iz lešnikove mase (vse skupaj premera cca 2cm).
- Sedaj vse kroglice po istem postopku zavijte še v marcipan.
- Segrejte čokolado ter kroglice potopite v čokolado.
- Postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.