Veganske mozartove kroglice

Obožuješ okus mozartovih marcipanovih krogljic? Odlične so za darilo vašim najbližjim ali za popolno vegansko sladico. To enostavno morate preizkusiti!

Sestavine (a 15 kroglic):

Lešnikovo polnilo:
  • 1/2 skodelice sladkorja v prahu
  • 1/2 skodelice mletih lešnikov
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 čajna žlička agavinega ali javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički vode

Pistacijevo polnilo (za sredino):

  • 4 žlice nesoljenih pistacij
  • 1 žlica agavinega ali javorjevega sirupa

Obod:

  • 300 g marcipana
  • 70 g čokolade

Postopek:

  1. V skledi zmešate lešnike, sladkor v prahu in kakav. Naknadno vmešajte sirup in počasi dodajte vodo. Mešajte s prsti, dokler ne začneš mase gnesti. Če se masa drobi, dodaj še nekaj kapljic vode. Vse skupaj pokrite in postavite v hladilnik.
  2. Za pistacijevo polnilo v mešalniku zmešajte pistacije do gladke mase ter dodajte sirup. V kolikor je potrebno dodajte nekaj kapljic vode.
  3. Marcipan, lešnikovo maso in pistacijevo polnilo razdelite na 15 delov. Iz pistacij naredite krogljice v velikosti premera cca 1 cm in na te krogljice oblikujte krogljice iz lešnikove mase (vse skupaj premera cca 2cm).
  4. Sedaj vse kroglice po istem postopku zavijte še v marcipan.
  5. Segrejte čokolado ter kroglice potopite v čokolado.
  6. Postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.