Obožuješ sarme? Potem moraš te sarme preizkusiti. Pripravijo se v 10 minutah, kuhajo 30 minut in popoln obrok bo na mizi. Serviraš jih lahko s krompirjem ali domačim kruhom.
Sestavine:
- ena glava kislega zelja
- za nadev v sarmo
- 150 g mletega sojinega mesa
- 130g riža kuhamo začinjeno z baziliko, majaronom in mletim črnim poprom
- 1 čebula (sesekljana),
- 3 stroki česna, sesekljani
- namočeno laneno seme/2 jajci (4 žlice mletega lanenega semena v 6 žlic vode)
- dimljena paprika
Postopek:
Sestavine za nadev zmešamo in položimo na liste kislega zelja. Sarmo dobro zavijemo in položimo v lonec s paradižnikovo mezgo in nekaj sesekljanega kislega zelja (po okusu)
Dodamo toliko vode da so sarme prekrite. Kuhamo približno 30 minut.
Jed je narejena