Veganske sarme

Obožuješ sarme? Potem moraš te sarme preizkusiti. Pripravijo se v 10 minutah, kuhajo 30 minut in popoln obrok bo na mizi. Serviraš jih lahko s krompirjem ali domačim kruhom.

Sestavine:

  • ena glava kislega zelja
  • za nadev  v sarmo
  • 150 g mletega sojinega mesa
  • 130g riža kuhamo začinjeno z baziliko, majaronom in mletim črnim poprom
  • 1 čebula (sesekljana),
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • namočeno laneno seme/2 jajci (4 žlice mletega lanenega semena v 6 žlic vode)
  • dimljena paprika

Postopek:

Sestavine za nadev zmešamo in položimo na liste kislega zelja. Sarmo dobro zavijemo in položimo v lonec s paradižnikovo mezgo in nekaj sesekljanega kislega zelja (po okusu)

Dodamo toliko vode da so sarme prekrite. Kuhamo približno 30 minut.

Jed je narejena