Čisto pravi veganski golaž, ki mu vrjemejo tudi mesojedci. Presenetite svoje najbližje in sebe.
sestavine:
- Polenta (koruzni zdrob)
- Sol
- Ghee ali kokosovo maslo
- Sojino meso
- Čebula
- Koščki pelatov ali mezga
- Mleti koriander
- Mleta kumina
- Česen
- Kurkuma
- Črni poper
Priprava:
Najprej skuhamo koruzni zdrob v razmerju 3:1 se pravi 2 skodelici vode in 1 skodelica zdroba. Voda naj zavre, potem v njo damo zdrob ki ga kuhamo v osoljeni vodi še 4 minute oz. do primerne zgostitve. Polento lahko serviramo toplo ali hladno. Mi imamo raje hladno ker se strdi in jo narežemo na koščke. Skuhamo jo 4 ure prej.
Potem pripravimo koščke sojinega mesa skuhamo, jih narežemo v nam primerno velikost. Na maslu prepražimo, koriander, mleto kumino, kurkumo in črni poper potem dodamo še mokre sestavine sesekljano čebulo in česnov pire. Dodamo koščke pelatov in zalijemo toliko vode, da je dovolj za golaž. Dodamo sojine koščke, pokuhamo da vse skupaj zavre in jed je pripravljena.