Zakaj morate v vročih dneh jesti nektarine

nektarine

Sadež, ki so ga začeli vzgajati na Kitajskem, v pogovornem jeziku imenovan kosmate breskve. Kakšna pa je dejanska razlika med kosmatimi breskvami (tj. nektarinami) ali nektarinami? Po superživilo ni potrebno na drugo celino saj jih imamo pred nosom.

Nektarine imajo zelo malo kalorij

Kmalu bo potrebno skočiti v kopalke, za fit postavo si privoščite nektarine. Nizkalorični sadeži so usluga vašemu zdravju, 100 g ima 45 kcal. Vsebujejo vitamin A, vitamina B1, B2, B3 in B6, folno kislino, vitamin C, vitamin E in vitamin K. Prav tako pa so tudi dober vir kalcija, kalija, fosforja in magnezija. Bogati pa jih še visoka vsebnost antioksidantov in prehranskih vlaknin. Zaradi vseh teh vsebnosti nektarine pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju zdravja celic, skrbi za lepo in zdravo kožo in uravnavanju prebave.

Razlika med braskavmi in nektarinami

Nektarine so breskvam soroden sadež. Za razliko od breskev imajo gladko lupino in nekoliko več kisline. Meso sadeža je rumeno, belo ali rahlo rdečkasto. Okus se od sorte do sorte razlikuje in je lahko sladek ali pikantno kiselkast, meso pa se z lahkoto loči od koščice.

Nasvet: Narezane nektarine nakapajte z limono, takoj bodo dlje sveže in ne bodo oksidirale.