Zgodba za navdih: delo in življenje

druzina
Oče je bil delaven človek. Svoji ženi in trem otrokom je želel zagotoviti čim več. Družina je večerjala brez očeta, med tem pa je oče študiral ob delu z željo po boljši službi. Redko katero nedeljo si je utrgal čas in ga preživel z družino. Delal je trdo, da bi družini zagotovil čim več, saj je kot otrok živel v pomanjkanju.
Vsakič ko se je družina pritožila, da z njim preživi premalo časa je obrazložil, da to počne zanje. Želel si je, da bi si nekoč lahko vzel več časa za družino.
Prišel je dan, ko so objavili letne razultate preteklega leta. Delaven oče je bil najboljši, ponudili so mu boljše plačano delo. Uresničile s ose mu sanje. Njihovo trisobno stanovanje postalo premajhno in stara oblačila neuporabna. Otrokom je kupil najboljša oblačila in ženi priskrbel družinsko pomočnico, da se je lahko vsaj malo odpočila.

Družina očeta ni videla več tednov. Vikende je posvečal poslovnim partnerjem in upal, da bo nadomestil starega direktorja. Vsakič ko se je družina pritožila, da ga nič ne vidijo, jih je potolažil, da to dela zanje.

Trdo delo je bilo poplačano. Stari direktor je šel v pokoj in namesto sebe nastavil za direktorja delavnega očeta. Bil je presrečen. Nekega deževnega dne je prišel iz službe zelo zgodaj, žena in otroci so bili začudeni. Oče je rekel, da je pustil službo, zaslužil je dovolj in posvetil se bo svoji družini.

Žena je odšla v trgovino in kupila najboljše sestavine za večerjo. Sedeli so ob mizi, oče je užival v večerji vendar ni veliko govoril. Z družino več ni imel pravega stika. Vsa leta trdega garanja so ga odtujila, vendar v sebi je bil srečen.

Naslednje jutro se oče ni več zbudil.
NAUK: Naj vam delo ne vzame življenja.
  • Zgodba mi je všeč
5