indijski oreščki
Gladek mandljevo banani sladoled sisnjen med dva slastna piškota. Popolna sladica za prihajajoče podjetje, ki se ji ne boste mogli upreti. Sestavine (za 5 sendvičev): žlica staljenega kokosovega olja skodelica (120 g) surovih indijskih oreškov skodelica (120 g) ovsenih kosmičev pol skodelice (60 g) grobo sekljanih datljev 1/2 žličke soli 2 ščepca vanilije voda po…
Preberi večSestavine: Malinov nadev: 100 g malin 1 žlica javorjeva sirupa 1 žlica vode osnova: 150 g naribanega kokosa 150 g mletih mandljev 200 g datljev (namočenih) 50 ml tople vode ščepec soli polnilo: 300 g indijskih oreškov 100 g kokosove smetane (ena pločevinka) 250 ml limoninega soka 50ml javorjevega sirupa 70 ml stopljenega kokosovega olja Postopek:…
Preberi večMehka sadna struktura vas bo ponesla v višave. Sladica je primerna tako za posebne priložnosti, kot za dni ko si zaželite nekaj sladkega. Sestavine (za 16 kosov) Sir 1/2 skodelice maline (svežih ali zamrzjenih) 3/4 skodelice kokosove smetane (na vrhu ohlajenega kokosovega mleka) 1/2 skodelice surovega indijskih oreščkov 2 žlici agavinega sirupa 1/8 čajne žličke…
Preberi večPravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zagotovo je nekaj na tem. Obdarite svoje bližnje z odličnimi presnimi kroglicami. Eksperimentirate lahko z različnim sadjem npr. zmrzjene jagode, borovnice, mi smo delali z malinami. Sestavine Sadni nadev 3/2 skodelice indijskih oreščkov (prej namočenih) 1/4 skodelice vode 1/4 skodelice surovega kokosovega mleka 1/4 čajne žličke morske soli 2…
Preberi večSestavine (za dve osebi): 500 g bučk 2 rdeči papriki preliv 100 g indijskih oreščkov 1 dcl vode sok polovice limone 2 čž kurkume 1 čž curryja 1 čž mlete kumine pest sveže bazilike sol druga zelenjava (lahko dodate brokoli, cvetačo) Postopek: Bučke olupimo in narežemo na tanke rezance. Pri tem si lahko pomagamo s…
Preberi večSI želiš domač veganski sir, ki se na pici topi in vleče kot pravi, hkrati pa ne vsebuje nobenih živalskih sestavin in olja? Priznamo, brez sira prave pice ni, zato si moraš ogledati ta recept! Sestavine: 1/4 skodelice indijskih oreščkov 1 skodelica tople vode 2,5 čajni žlički tapiokine moke 1-2 čajni žlički jedilnega kvasa v…
Preberi večSestavine za testo: 1 skodelica mandljev 1 skodelica indijskih oreščkov ščepec vanilije v prahu 2 jedilni žlici surovega kakava 2 jedilni žlici kakavovih zrn 3/4 skodelice nasekljanih (izkoščičenih) datljev 3 jedilne žlice hladno stiskanega kokosovega olja 2 jedilni žlici agavinega sirupa ščepec himalajske soli filtrirana voda, za konsistenco za čokoladno maso: 2 skodelici prej namočenih…
Preberi večSestavine: Testo: 200 gramov lešnikov 100 gramov datljev 25 gramov kokosovega masla žlica vode Krema: 250 gramov indijskih oreščkov 300 gramov jagod 4 žlice agavinega sirupa 100 gramov kokosovega masla žlica limoninega soka Torta je primerna za pekač z a 22 cm premera — testo višine 1 cm in 2,5 cm kreme. Priprava Lešnike, datlje in…
Preberi večSestavine (za presno borovničevo tortico premera 20 cm) plast 300 gramov mandljev 50 gramov kokosovega masla plast 300 gramov (zmrznjenih) brusnic ali borovnic 300 gramov indijskih oreščkov 5 žlic agavinega sirupa 125 gramov kokosovega masla Priprava Mandlje in indijske oreščke namočimo čez noč oziroma za najmanj 12 ur (indijske oreščke lahko samo za 3…
Preberi večDobrega brez slabega ni, to pa ne drži za našo presno yin yang torto, ki je v celoti odlična. Za izdelavo pečica ni potrebna. Sestavine: Spodnja plast 200 gramov mandljev 125 gramov datljev 50 gramov kokosovega masla 2 žlici vode Čokoladno lešnikova plast 100 gramov lešnikov 125 gramov datljev 2 polni žlici presnega kakava 75…
Preberi več