veganski recepti
Obožuješ okus arašidov? Če je tvoj odgovor pritrdilen, moraš poskusiti kremno vegansko presno torto, ki se kar topi v ustih. Najbolje pri pripravi pa je to, da torta ne potrebuje pečenja. Presenetite goste in svoje najbližje s to vrhunsko sladico. Primerna je tudi za različne priložnosti, kot so rojstni dnevi, božič, novo leto itd. Sestavine:…
Preberi večPrivoščite si zdrav trislojni prigrizek. Sestavine: za osnovo (1.plast) 1 skodelica datljev 1 skodelica tople vode 1 žlica kokosovega olja 1/2 žličke soli 1 skodelica mandljeve moke 1 skodelica naribanega kokosa Sredina (2 sloj) 1/3 skodelice mandljevega masla (lahko tudi arašidovo) 3 žlici kokosovega olja 1/4 skodelice javorjevega sirupa 1/2 žličke morske soli Vrh…
Preberi večVrjamete, da je testo za pico mogoče pripraviti brez glutena, celo brez moke. Rešitev je v cvetači. Pico pripravimo enako kot katerokoli našo najlubšo pico. Razlika je v pripravi testa. Sestavine za testo (za dve srednje veliki pici): 3 jedilne žlice lanenih semen (za jajčni nadomestek) Cela cvetača Poljubno lahko dodamo 5 jedilnih žlic mandljeve…
Preberi večBi jedli cvetačni riž, ki ne vsebuje cvetače? Za pripravo potrebujete cvetačo in blender. Za pripravo potrebujete 10 minut. Sestavine Glava cvetače druga zelenjava po želji Postopek Operite cvetačo in odstranite liste. Narežite jo in zmešajte v multipraktuku dokler ne dobite teksturo podobno rižu. Dodajte sol, poper ali svoje najljubše začimbe. Dodajte še drugo zelenjavo…
Preberi večVeganska lazanja je kot nalašč za naporne dni, za pripravo pa potrebujete le 30 minut. Sestavine ½ sesekljane čebule ½ nasekljane stebelne zelene 1 skodelica kuhane leče ali pločevinka leče (lahko dodate sojino meso) 2 pločevini narezanih paradižnikov 2 do 3 skodelice vode 2 žlici posušenega origana 1 žlička morske soli 1 žlica česna v prahu…
Preberi večLečni falafel se od tradicionalnega loči po lažji prebavljivosti in okusu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine 2 skodelice kuhane leče ali leče v pločevinkah (350 g) pol skodelice koriandra pol skodelice špinače 1 strok česna pol čebule 2 čajni žlički mlete kumine ¾ žličke soli 1 žlička mletega črnega popra 1 skodelica ovsene moke (120…
Preberi večSte za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več…
Preberi večVerjeli ali ne, vegansko smetano je mogoče narediti doma, in za to boste potrebovali samo 4 sestavine glavne sestavne. Sestavine: 1/4 vrečke probiotika (glejte navodila) 200g tufuja sok pol limone sol voda – dodajte po potrebi Česen – če želite močnejši okus Postopek: Vse sestavine dobro zmešamo in pustimo en dan (24 ur) da fermentirajo. Tako…
Preberi večObožuješ sarme? Potem moraš te sarme preizkusiti. Pripravijo se v 10 minutah, kuhajo 30 minut in popoln obrok bo na mizi. Serviraš jih lahko s krompirjem ali domačim kruhom. Sestavine: ena glava kislega zelja za nadev v sarmo 150 g mletega sojinega mesa 130g riža kuhamo začinjeno z baziliko, majaronom in mletim črnim poprom 1…
Preberi večsestavine: 30 divjih špargljev (ali gojenih, čeprav so divji boljši in bolj zdravi) 1 rumena paprika ½ čebule 2 stroka česna kokosovo mleko (lahko tudi mandljevo ali sojino) mleti koriander mleta kumina mleti beli poper himalajska sol mleta kurkuma kokosovo maslo Postopek: Na kokosovem maslu najprej prepražimo suhe začimbe potem dodamo česnov pire, čebulo in…
Preberi več